Egészségügyi Nonprofit Kft.

EFOP-1.8.20-17-2017-00026

Feltöltve: 2018. December 14.

 

EFOP-1.8.20: FONYÓD JÁRÁS EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI IRODÁJÁNAK – LEK FUNKCIÓBŐVÍTÉSE című projekt

 

TÁJÉKOZTATÓ

Idén nyáron afonyódi Egészségfejlesztési Iroda (EFI – Fonyód) újabb funkciókkal bővült. A Lelki Egészség Központ azzal a céllal jött létre, hogy aktív szerepet vállaljon a járásban élők lelki egészségének megőrzésében. Sokszínű programok és szolgáltatások segítségével szeretnénk hozzájárulni a lelki egészség fejlesztéséhez a legkisebb korosztálytól kezdve a felnőtt lakosságig.

Életünk során mindannyian megélünk időnként kisebb-nagyobb lelki nehézségeket. Ilyen például, amikor negatív érzések (pl. szomorúság, lehangoltság, szorongás vagy aggodalom) uralkodnak el rajtunk, vagy amikor folyton negatív gondolatokon jár az agyunk (pl. amikor arra gondolunk, hogy nem vagyunk elég jók, senki nem szeret bennünket, stb.). Néha azt éljük meg, hogy nem tudjuk úgy teljesíteni a feladatainkat, mint szeretnénk, vagy kevésbé találjuk fel magunkat társas helyzetekben.

Ám az, ha időnként ilyen élményeink vannak, még nem jelenti, hogy valamilyen lelki betegségben szenvedünk.

Mentális betegségre (pl. depresszióra vagy szorongásos zavarra, stb.) akkor kell gyanakodnunk, ha az érzésekben, gondolkodásban és viselkedésben jelentkező negatív változások súlyosan kihatnak mindennapi életünkre –, és hosszabb időn át fennállnak. Ebben az esetben mindenképpen érdemes segítséget kérni.

A lelki egészség azonban nem pusztán a betegségek hiányát jelenti. A lelkileg egészséges személyek könnyebben küzdenek meg a mindennapi nehézségekkel, hatékonyabban irányítják életüket. Az ehhez szükséges készségek tanulhatóak és fejleszthetőek!

A fonyódi Lelki Egészség Központ szolgáltatásai és programjai a lelki problémák megelőzését és a pozitív mentális egészség erősítését tűzték ki célul.

Tervezett programjaink:

1)     óvodai és iskolai prevenciós programok (óvodai mozgásfejlesztés, deviancia prevenció, stresszkezelés, lelki ellenállóképesség fejlesztése)

2)     Szülő klub (a gyerekek lelki egészségével, gyermekneveléssel, gyermekek fejlesztésével kapcsolatos témákról)

3)     információs szolgáltatások, lakossági tájékoztató programok (lelki egészséggel, betegségekkel, megelőzéssel, illetve az elérhető szolgáltatásokkal kapcsolatos tájékoztató programok)

4)     Stresszkezelő tréningek

5)     Pszichológiai konzultáció (lelki egészséggel, mentális betegségekkel kapcsolatos kérdésekkel kapcsolatban)

 

Induló programjainkról intézetünk honlapján, illetve facebook oldalán tájékozódhat.

https://www.facebook.com/Egészségfejlesztési-Iroda-Fonyód-469985849784174/

Hirdetések